share whatsapp twitter facebook
×

SRBIJA Dvodnevna posjeta Beogradu

Ron Džonson danas će se sastati s Aleksandrom Vučićem On će se sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem

Američki senator Ron Džonson (Johnson) stiže u dvodnevnu posjetu Beogradu, tokom koje će se danas sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Džonson je američki zvaničnik čijoj se pomoći u novoj fazi dijaloga Beograda i Prištine nadaju obje strane, a jedan od glavnih razloga za to je njegova odanost i bliskost predsjedniku SAD Donaldu Trampu (Trump), pišu srbijanski mediji.

Džonson je član vanjskopolitičkog odbora Senata i predsjedavajući pododbora za Evropu i regionalnu sigurnosnu saradnju, a predsjedavajući je i senatskog odbora za unutrašnju sigurnost i vladine poslove.

Važi za jednog od ključnih Trampovih ljudi i čovjeka zaduženog za specijalne misije, zbog čega njegov očekivani dolazak u Beograd prate i medijske špekulacije da nosi poruku da će predsjednik SAD podržati, a možda i doći u Srbiju da finalizira eventualni dogovor Srba i Albanaca.