IZBORI 2018. Nakon 7. oktobra

Vučić: Iznijet ću najfrapantnije dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS

To njihovo miješanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da promijene stranu

Srna
24.09.2018 20:10

Vučić: Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

- To njihovo miješanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da promijene stranu jer će, u protivnom, odgovarati i za zločine koje su počinili i za one koje nisu - rekao je Vučić obraćajući se u Beogradu članovima Glavnog odbora SNS-a, čiji je predsjednik.

On je naglasio da će sačekati kraj izbora i da se Srbija neće miješati u odluku srpskog naroda u Republici Srpskoj, ali da će poslije izbora iznijeti mnogo dokaza.

- Ovakvu knjigu stvari imam da se vidi kako to izgleda - kaže Vučić.

Govoreći o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS, Vučić ističe da su se još i među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje.

- Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike. Šta ćete. Valjda ste sve razumjeli. Prvo sam se kiselo nasmijao, a onda razmišljao šta da odgovorim na to kada su neki rekli kako se Srbija miješa u izbore u BiH - rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će sve biti uredu sa RS i srpskim narodom u BiH. 

- Srbija je uvijek mogla sve da istrpi i uvjeren sam da će znati da istrpi i istrpit će i ovog puta, jer Srbiji nema ništa preče od srpskog naroda i podrške koju mora da mu pruži - naglasio je Vučić.

NA VRH