STRAŠNO U predgrađu Johanezburga

Srbijanski trgovac dijamantima i zlatom izrešetan u Porscheu

Zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svjetlu na semaforu

Kurir.rs
25.09.2018 21:23

Đorđe Mihaljević

Foto: Facebook

Trgovac dijamantima i zlatom, Đorđe Mihaljević (44), izrešetan je u ponedeljak oko 18 sati u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga. Napadači su na Mihaljevića zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svjetlu na semaforu. 

Kako Kurir otkriva, na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom Porscheu prišli na motorima.

- Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najv,erovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli Porscheu i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, vjerovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobjegne, ali je uspio da pređe samo stotinjak metara. Zaustavio je automobil i uspio da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Prema nezvaničnim informacijama, očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa.  Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

NA VRH