SRBIJA Komemoracija slavne glumice

Sutra sahrana Milene Dravić u Aleji zaslužnih građana u Beogradu

Opelo će biti služeno u 15, a sahrana će biti obavljena u 15.30 sati

Srna

Milena Dravić


Glumica Milena Dravić bit će sahranjena sutra u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića. 

Opelo će biti služeno u 15, a sahrana će biti obavljena u 15.30 sati.

Komemoracija će biti održana u 12 sati u Zvezdara teatru, prenose mediji.

Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini, nakon teške bolesti.

Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija.

U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, "Prekobrojna", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Una", "Rad na određeno vrijeme", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije "Priče iz Nepričave", a ostvarila je uloge u serijama "Policajca sa Petlovog brda", "Priče iz radionice", "Pozorište u kući".

Sa suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program "Obraz uz obraz".

Dravić je dobitnica nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade "Zlatna ruža" na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada "Dobričin prsten" i "Žanka Stokić" za cjelokupan doprinos jugoslavenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade "Joakim Vujić", nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri "Zlatna ćurana" na Danima komedije u Jagodini i rekordnih deset "Zlatnih arena" na Filmskom festivalu u Puli.

Više o temi Milena Dravić

NA VRH

Podijeli članak na