REGION

Advokat vođe "škaljaraca": Vukotić na sudu neće šutjeti

Na ispitivanju u policiji njegov se klijent branio šutnjom

Novosti.rs

23.10.2018

Jovan Vukotić je odlično i spreman je da na suđenju ispriča baš sve, kaže šta mu se dešavalo, počevši od toga da nije vođa nikakvog klana, pa ni "škaljarskog", zatim o tome kako je uhapšen, a potom i deportiran u Srbiju, gdje mu se sudi za djelo koje ovdje uopće nije počinio.

Ovo je, za "Novosti", nakon posjete svom klijentu koji se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, rekao advokat Borivoje Borović, koji zastupa osumnjičenog Vukotića.

Početak suđenja Jovanu Vukotiću, navodnom vođi "škaljarskog klana", zakazan je za utorak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, zbog falsificiranja pasoša.

- Prihvatio sam da branim Vukotića, jer smatram da su tom čovjeku ugrožena sva prava, prije svega ljudska - rekao je Borović i dodao da je ono što je učinjeno njegovom klijentu nedopustivo i da nakon što dokaže Vukotićevu nevinost pred domaćim, obratit će se i međunarodnom sudu i tražiti pravdu.

Sagovornik "Novosti" kaže da će Vukotić, za razliku od prethodnog postupka, u policiji, odnosno pred tužilaštvom, na predstojećem suđenju, sasvim sigurno iznijeti odbranu.

- Nema govora o sklapanju sporazuma s tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svjesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji - kaže Borović.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Vukotića, kojim ga tereti za krivično djelo falsificiranje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Jovan Vukotić, koji ima srpsko i crnogorsko državljanstvo, uhapšen je 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija s falsificiranim makedonskim pasošem i već sutradan je deportiran u Srbiju. Pred  nadležnim organima priznao je da je koristio lažni pasoš, ali da u Srbiji nije počinio nijedno krivično djelo, da bi ga teretili. 

Grčka je za njim raspisala potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza. Za ovo drugo djelo, po zahtjevu crnogorskih vlasti, saslušavan je u Srbiji, ali se branio šutnjom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.