REAKCIJE

Vučić o zabrani Crne Gore: Šokiran sam, zvat ću Milu Đukanovića

Blic.rs

1.11.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je šokiran činjenicom da je Crna Gora zabranila ulazak u tu zemlju Matiji Bećkoviću, Čedomiru Antiću, Aleksandru Rakoviću i Dejanu Miroviću.

Kazao je da je u vezi toga razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem koji je, kaže, imao kontakte sa MUP-om Crne Gore, prenosi Blic.rs.

Rekao je i da Srbija kao država o ovome nije dobila nikakav dokument, i da je ponuđeno objašnjenje za ovakvo ponašanje crnogorskih vlasti "ugrožavanje sigurnosti i temelja sigurnosti Crne Gore".

- Država Srbija mora da reagira. Ovo je nešto čime sam bio šokiran. Mi smo zabranili licima koji su kriminalci, pripadnicima Kavačkog i Škaljarskog klana, a neko je danas zabranio drugačije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni delikt, već delikt mišljenja. To je nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. stoljeću - rekao je Vučić, naglasivši da će pokušati da stupi u kontakt sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem ovim povodom, kako bi "zamolio za drugačiju reakciju, više odgovornosti i ozbiljnosti".

Kazao je da Crna Gora na ovaj način sankcioniše i ne dozvoljava da neko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti misli drugačije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.