SRBIJA

Saša Janković se povlači iz politike

Činim to jer neću da dijelim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminaliziran režim koji nam je oteo državu

Avaz.ba

17.12.2018

Saša Janković, predsjednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381, povlači se iz aktivnog bavljenja politikom.

- Činim to jer neću da dijelim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminaliziran režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Također, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamjene jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promjene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osjećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem - objavio je Janković na Twitteru.

On je naveo da vjeruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381. Dodao je i da osjeća krivicu zbog nedostatka rezultata i "što program, vrijednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi mene, ne dobivaju zamah, već Srbija opet kreće ukrug“. 

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrijednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan, istakao je. 

- Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu jesu li ciljevi koje smo postavili vrijedni borbe i nastavit ću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine - zaključio je Janković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.