BEOGRAD

Završeni još jedni protesti: Nema boljitka za Srbiju dok je Vučić na vlasti

Hiljade građana na ulicama Beograda. Twitter

BETA

12.1.2019

Šesti po redu protesti održani su večeras u Beogradu, a dominirali su transparenti na kojima je između ostalog pisalo: "Ima nas pet miliona", "Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove", "Ustani Srbijo", prenosi Beta.

Organizatori su zatražili od nadležnih da otkriju ubice Olivera Ivanovića i pozvali građane da dođu u srijedu 16. januara na miran skup povodom godišnjice njegovog ubistva.

- On je bio jedan od nas, dužni smo da mu odamo poštu, dođite na miran skup bez pištaljki i ponesite svijeće. Želimo da obilježimo taj dan, da se takve stvari više nikada ne dese - kazao je jedan od organizatora protesta Branislav Trifunović.


Trajković je navela da se Vučić zalaže za ideju razgraničenja sa Kosovom, ali da takva ideja predstavlja nove patnje, ubistva i iseljavanja, protiv čega se borio Oliver Ivanović.

Prema njezinim riječima, smrt Olivera Ivanovića trebala je pokazati da zajednički život Srba i Albanaca nije moguć, ali da se pokazalo suprotno.

"To su pokazale komšije Albanci koji su došli da ga isprate poslednji put", poručila je Trajković.

Tokom njenog govora, građani su vikali "Izdaja, izdaja", i "Vučiću lopove".

Nakon govora, građani su krenuli u protestnu šetnju središnjim gradskim ulicama prema trgu Slavija.

Zaustavili su se kod zgrade Radio-televizije Srbije, gdje su od direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i glavnog urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića zatražili da podnesu ostavke jer su, kako kažu, osramotili novinarsku profesiju.

Osim u Beogradu, i u nekoliko drugih gradova održavani su protesti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.