ČAČAK Vijest neobična, ali - istinita

Sud u Srbiji živog čovjeka proglasio mrtvim, njegova bivša žena ostala u šoku

Kada se “zagrebalo ispod površine” cijele ove zavrzlame, ispostavilo se da je grešku napravio policajac

Avaz.ba
24.01.2019 09:54

Ilustracija

Foto: Agencije

Živ čovjek proglašen je mrtvim. Vijest neobična, ali - istinita. A sve se dogodilo pred čačanskim Osnovnim sudom, i to na osnovu izjave policijskog službenika. 

Naime, za M. T. je na suđenju, održanom krajem prošle godine, rečeno da je preminuo, što je izazvalo šok njegove bivše žene Sare Teofilović, pišu Novosti.

- Kada sam to čula u sudnici, bilo mi je sumnjivo. Njega sam vidjela mjesec prije tog ročišta, kada smo zajedno bili u Ivanjici na suđenju zbog našeg razvoda. Kada sam izašla iz sudnice, odmah sam ga pozvala telefonom, a onda se čuo njegov glas. Pitala sam ga je li živ, a on mi je odgovorio: “Šta te briga, za tebe nisam”... Znači, živ - rekla nam je Sara, kojoj je cijeli ovaj događaj na kraju ispao i komičan.

Sara i njen tadašnji suprug M. T. našli su se pred sudijom u Čačku, nakon što su ih tužile rodice zbog toga što su potpisali ugovor o doživotnom izdržavanju sa njihovim sada pokojnim ocem Vidojem Teofilovićem.

Kćerke su pokrenule spor radi poništavanja tog ugovora. Advokat tužilaca Stojan Vojinović potvrdio je priču tužene Sare, rekavši da je sudija pročitao na posljednjem ročištu da je optuženi, koji je zaključio ugovor o doživotnom izdržavanju, preminuo.

- Predložili smo da optuženi u ovom sporu ponovo primi poziv, naveli smo ime oca i matični broj i da mu policija lično uruči poziv za sljedeće ročište - rekao je Vojinović.

Kada se “zagrebalo ispod površine” cijele ove zavrzlame, ispostavilo se da je grešku napravio policajac, koji je trebao uručiti poziv za suđenje optuženom M. T. Zato se povodom ovog slučaja oglasila Policijska uprava u Čačku saopćenjem u kojem su objasnili da je došlo do zabune.

- Protiv policijskog službenika svakako će biti poduzete odgovarajuće zakonske mjere - zaključuje se u saopćenju PU.

Tagovi

Srbija Čačak Sud

Oglasi

NA VRH