SRBIJA

Ovo je manijak koji je za dva dana pokušao silovati dvije djevojčice u Novom Pazaru

Mršav je, ima bradu i velike uši

Osumnjičeni B. A.. Alo!

Alo.rs

31.1.2019

Novopazarac D. E. (37) uhapšen je zbog sumnje da je za dva dana pokušao silovati dvije djevojčice. On je odranije poznat policiji po izvršenju brojnih krivičnih djela, a i ranije je privođen zbog pokušaja silovanja djece.

Posljednja dva napada počinio je za samo dva dana, i to dok je u kućnom pritvoru izdržavao kaznu zbog krađa, a djevojčice je spopadao u periodu dok je koristio pravo na dvosatnu šetnju van kuće. 

Kako se osnovano sumnja, on je 29. januara u ulazu jedne zgrade u centru Novog Pazara presreo djevojčicu od deset godina i nasilu počeo da je dodiruje. Preplašena djevojčica uspjela je da se istrgne iz ruku napadača i pobjegne, a zatim s roditeljima ode u policiju i prijavi pokušaj silovanja.

D. E. je odmah sutradan pokušao silovati devetogodišnju djevojčicu koju je uspio navesti da uđe u ulaz zgrade "Bor" u ovom gradu, a zatim je pokušao skinuti njenu jaknu, dok je sve vrijeme dodirivao po struku i drugim dijelovima tijela. Dijete je pobjeglo od napasnika i ispričalo majci sve što joj se dogodilo. Policiji je zatim stigla još jedna prijava za pokušaj silovanja.

Majka djevojčice opisala sve što se dogodilo. Instagram

- Za samo dva dana dobili smo dvije prijave za pokušaj silovanja dvije djevojčice. Oba napada dogodila su se u ulazima zgrada i u popodnevnim satima, skoro u isto vrijeme. Opis napadača bio je isti, obje djevojčice su rekle da je mršav, da ima bradu i velike uši. Odmah smo znali da je u pitanju jedna osoba - kaže za srbijanski "Alo!" izvor iz novopazarske policije.

Operativnim radom osumnjičeni je brzo identificiran, a za manje od dva sata je uhapšen.

Javnost je o napadu na svoje dijete obavijestila majka devetogodišnje djevojčice koja je na Instagramu napisala sve što se dogodilo.

- Dragi moji sugrađani, obavještavam da je danas oko 14.30 sati, moja kćerka od devet godina namamljena od pedofila u ulaz zgrade "Bor". Podigao joj je jaknu i stavljao joj je ruke na struk. Govorio joj je da joj uzima mjeru da bi postala manekenka - napisala je majka ove djevojčice, a zatim pozvala nadležne organe da hitno reagiraju i uhapse napadača na njenu kćerku B. A.

Veliku pomoć pri identifikaciji osumnjičenog policija je imala od videosnimka s jedne kamere koja je postavljena u novopazarskoj zgradi "Bor". Na snimku se jasno vidi lice muškarca koji je odgovarao opisu djevojčica.

- Osumnjičeni je hapšen ranije više puta zbog različitih krivičnih djela, prije svega zbog prevara, krađa i droge, tako da smo, kada smo vidjeli snimak, odmah znali o kome se radi i brzo smo ga uhapsili - kaže izvor iz policije i dodaje da je osumnjičenom određen pritvor do 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.