BEOGRAD

Poruka ispred Dačićevog kabineta: "Ako Kosovo nije Srbija, ni RS nije Bosna"

Je li priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini

Avaz.ba

3.2.2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je pitanje ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću je li on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu. 

Na ovom transparentu ispred Dačićevog kabineta piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

- Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar vanjskih poslova zastupa? Je li priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen.

Ako o zgradu Ministarstva vanjskih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sljedeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen - piše u reakciji LSV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.