POTJERA

Spajdermena iz Srbije juri cijela Njemačka, nagrada 3.000 eura

Policija posebno napominje da one koji ga vide njegov izgled ne prevari, jer je Marković veoma spretan i atletski građen

Potjernica za Milanom Markovićem. Printscreen

Telegraf.rs

8.2.2019

Srbin se našao na međunarodnoj potjernici zbog najmanje 13 oružanih pljački počinjenih u posljednjih godinu u Njemačkoj, Francuskoj i Austriji. 

Policija u Dortmundu raspisala je nagradu od 3.000 eura za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do hapšenja opasnog srpskog kriminalca Milana Markovića (58), koji se našao na listi najtraženijih ljudi u Njemačkoj.

Marković, rodom iz Ratara, u bijegu je poslije najmanje 13 oružanih pljački koje je počinio u više njemačkih saveznih država, ali i u Francuskoj i Austriji.

Policija posebno napominje da one koji ga vide njegov izgled ne prevari, jer je Marković veoma spretan i atletski građen, zbog čega je do sada uspio umaći potjeri.

Zbog svoje okretnosti, ali i načina na koji je upadao u stanove, prozvan je srpskim Spajdermenom. On se, prema izvještajima policije, pentrao preko oluka i upadao preko terasa u stanove iz kojih je uzimao dragocjenosti, uglavnom novac i nakit.

Također, za Markovićem je izdat i međunarodni nalog za hapšenje preko ureda Interpola.

U međuvremenu, policija je izradila plakat s njegovom fotografijom i raspisanom nagradom od 3.000 eura, kao i kontakt gdje treba da se jave oni koji ga prepoznaju i imaju bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Policija, također, upozorava da je Marković, vjerovatno, i naoružan i, ako ga slučajno primijete, da mu ne prilaze, već da odmah pozovu policiju.

Plakat potjernice. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.