BEOGRAD

Ana Brnabić, uz povike "izdaja", izviždana na obilježavanju Dana državnosti Srbije

Neki od okupljenih, osim zastava, nosili su i obilježja pokreta „Naši“ i „Dveri“

Ana Brnabić. Arhiv

Avaz.ba

15.2.2019

Na današnjem obraćanju građanima povodom Dana državnosti Srbije, Ana Brnabić, premijerka Srbije, izviždana je od prisutnih uz riječi "izdaja". 

Zvižduci su se čuli i na spominjanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i kad je u govoru spomenula i Željku Cvijanović, predsjednicu RS. 

Prvi zvižduci čuli su se nakon što je premijerku i predsjednicu RS voditeljica programa pozvala da polože vijenac na spomenik.

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde. 

- Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantiram – što ste vi glasniji, to ćemo se mi boriti jače -  istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da „fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti“. 

- Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerirati, ali molim vas još jednom, ispoštujte pretke i državu Srbiju - kazala je Brnabić.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije, nosili su i zastave pokreta „Naši“ i „Dveri“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.