REAKCIJE

Vučić: Kosovo je razmaženo derište kog su odgojile velike zapadne sile

Komentirajući izjavu kosovskog premijera kako neće dozvoliti ukidanje takse na uvoz robe, predsjednik Srbije istakao kako je to i očekivao

Aleksandar Vučić. Arhiv

Avaz.ba

22.2.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Kosovo "razmaženo derište" koje su odgojile velike zapadne sile i kome se tolerira da pravi probleme gdje i kako stigne, prenosi Kurir.

Vučić je tokom obilaska Raškog okruga u okviru nastavka kampanje "Budućnost Srbije" rekao da je težina položaja Srbije u tome što se se uvijek traži povod da se Beograd optuži da nije kooperativan. 

- Zato moramo biti mnogo mirniji, racionalniji, staloženiji od njih da bismo očuvali našu poziciju. Naš posao je da se ponašamo odgovorno, da govorimo narodu šta je istina i da se borimo za interese naroda - kazao je predsjednik Srbije.

Komentirajući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće dozvoliti ukidanje takse na uvoz srpske robe niti da to bude uvjet za nastavak dijaloga, Vučić je kazao da je takav stav i očekivao.

Oni računaju na ekonomske gubitke Srbije, računaju da niko u Srbiji nije zainteresiran za Kosovo, ali mi jesmo. Mene brine to što iracionalni i neodgovorni ljudi mogu da poduzmu i druge mjere koje mogu da nas odvedu u lošem smjeru - kazao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.