SRBIJA Na liniji Beograd-Subotica

Žena bez vozačke dozvole upravljala neispravnim autobusom

Postoje sumnje da je bilo prekršaja u korištenju tahografa kao i drugih nepravilnosti

Avaz.ba
24.02.2019 18:58

Foto: Ilustracija

Kikindska policija je u nedelju prije podne, u 9.30 sati, isključila iz saobraćaja veliki autobus "na sprat" beogradske "Laste" koji je saobraćao na liniji Beograd-Subotica, jer je kontrolom utvrđeno da nije tehnički ispravan. 

Osim toga, njime je upravljala T. A. (31) bez vozačke dozovole. 

Kako je srbijanskim "Novostima" potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi, njihova patrola je utvrdila da žena koja je bila za volanom nema vozačku dozvolu za D kategoriju neophodnu za upravljanje autobusom, a osim tehničke neispravnosti vozila, postoje sumnje da je bilo prekršaja u korištenju tahografa kao i drugih nepravilnosti. 

- Autobus je isključen iz saobraćaja, nalazi se na autobuskoj stanici u Kikindi, a putnici su zbrinuti. Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Beograd – Subotica preko Kikinde. Zanimljivo je da se u papirima kao formalni vozač navodi N. R. (59), ali je vozilom upravljala žena bez vozačke dozvole – potvrđeno je “Novostima” u policiji. 

Autobus nije napravio nikakav saobraćajni prekršaj prilikom vožnje, već je zaustavljen tokom redovne kontrole saobraćaja na području Kikinde. Zbog naknadno ustanovljnih prekršaja policija će podnijeti odgovarajuće prijave.

Komentari

NA VRH