SRBIJA

Svjedočio otac Aleksandra, koji je ubijen ispred kluba "Nana": Posljednje kako ga pamtim - leži mrtav na stolu, u plastičnoj kesi

O samom zločinu nema saznanja, ali da je čuo različite priče, o kojima nije htio govoriti

Avaz.ba

26.2.2019

Predrag Savković, otac Aleksandra Savkovića, navijača FK Rad, koji je u decembru 2017. ubijen ispred kluba "Nana" na Senjaku u Beogradu, svjedočio je u ponedjeljak pred Višim sudom i prepričao kako je njegov sin proveo posljednji dan života. 

Savković je, očiju punih suza, ispričao da je njegov sin kobnog dana bio u Urgentnom centru.

- Saša je bio u Urgentnom centru s našom komšinicom, bakom koju je pastorak pretukao. Ona je kasnije od povreda i umrla. Mnogo je voljela mog sina, a i on nju, pa ju je tješio i držao za ruku. Poslije toga je došao kući i rekao majci da mu opegla bijelu košulju, a kad sam pitao gdje će, odgovorio mi je da je direktoru rođendan i da vodi njega i kolege na večeru - rekao je otac ubijenog, piše Telegraf.

Više nemamo sina

Nesretni čojvek je ispričao i kako je identificirao sinovljevo tijelo.

- U pet ujutru me probudila drugarica naše snahe i rekla da dođemo hitno u Urgentni centar. Tamo sam vidio Sašine drugove i drugarice, snahu kako plače i ponavlja "valjda nije on". Odveli su me u neki podrum da prepoznam sina, i to je posljednje kako ga pamtim - leži mrtav na stolu, u plastičnoj kesi - očiju punih suza ispričao je otac ubijenog navijača.

On je objasnio da o samom zločinu nema saznanja, ali da je čuo različite priče, o kojima nije htio govoriti.

- Trebalo je da odem kući i kažem ženi da više nemamo sina. Supruga i ja smo deset godina čekali Sašu, liječili se, išli u Njemačku, Austriju, kod ljekara i travara. Na kraju smo vantjelesnom oplodnjom u Zagrebu dobili dijete. Ovo je uništilo naše živote. Snaja svaki dan ide na groblje, pali svijeću i nosi cvijet - tihim glasom ispričao je Predrag Savković.

Klub "Nana" na Senjaku u Beogradu. Google

On je istakao da nije znao da njegov sin nosi pištolj.

- Nisam volio što ide u "Nanu", govorio sam mu da to ne radi, jer sam ja rođeni Beograđanin i znam kakav je to klub - kazao je otac.

Četvorica optuženih

Savković je ubijen u decembru 2017. ispred kluba "Nana", nakon svađe. Za njegovu smrt optužen je Nedeljko Grbović Grba, tadašnji pripadnik osiguranja "Nane", dok se za učešće u tučnjavi terete Stevan Dukić, Miloš Tančev i Stefan Šapurić, koji su jučer istakli da nisu radili kao osiguranje kluba, već kao promoteri.

Optuženi Dukić, Tančev i Šapurić jučer su tvrdili da kobne noći nisu učestvovali u tučnjavii, već da su bili napadnuti.

Optuženi izjavio saučešće

Nedeljko Grbović Grba, koji je priznao da je ispalio smrtonosne hice u Savkovića, izjavio je saučešće njegovom ocu Predragu.

- Žao mi je, nisam htio da dođe do ovoga. Uvijek smo bili u dobrim odnosima, pitajte i druge - rekao je Grbović, koji je ranije ispričao da je Savković često pravio nered u klubu i da je potezao pištolj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.