SRBIJA

Otmičar dede Jelene Đoković osuđen na 10 godina zatvora

Pronađen u kukuruzištu

Radisavljević: U kuću mu upala dvojica maskiranih otmičara. Screenshot

Avaz.ba

1.3.2019

Branislav Matić osuđen je danas na 10 godina godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića (81), dede Jelene Đoković, koja se dogodila u julu prošle godine.

Presuda je donijeta pred Višim sudom u Valjevu, a Dragan Jerinić oslobođen je optužbi - prenosi Blic.

Matić i Jerinić su optuženi da su oteli Radisavljevića, vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od porodice supruge tenisera Novaka Đokovića.

Radisavljević je pronađen u kukuruzištu vezan lisicima za betonsku banderu odakle je dozivao u pomoć, a pronašao ga je direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić.

Otmičar je tražio milion eura za otkup, a ideju o otmici Radisavljevića dobio je tokom izdržavanja prethodne kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva.

Matić je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom dedi.

Radisavljević je ispričao policiji da su u njegovu kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika koji su mu iz novčanika uzeli oko 430 KM i mobitel, a zatim ga izveli iz kuće i vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini.

Matić je od ranije poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posjedovanja oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.