SRBIJA

Otkrivena nova lista svjedoka, ovi ljudi kriju tajnu ubistva Jelene Marjanović

Ovim povodom oglasio se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja

Jelena Marjanović. Arhiv

Avaz.ba

2.3.2019

Dvije ključne osobe, pjevačica B. S. i penzionerka M. P, koje bi promijenile cijeli slučaj, nisu nikada saslušane, prenose srbijanski mediji.

U istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića, za sada jedinog osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, i dalje nisu saslušani ključni svjedoci čiji bi iskazi poslije skoro tri godine konačno rasvijetlili zločin.

Navodno, ti svjedoci su spremni da odu u tužilaštvo i kažu šta se tačno dogodilo 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, ali samo pod uvjetom da dobiju poseban status. Za listu svjedoka zna i advokat Predrag Savić, koji zastupa porodicu Krsmanović, odnosno, rođake ubijene Jelene.

- Ti svjedoci nikada nisu saslušani, a ukoliko bi ih tužilaštvo pozvalo na razgovor, bilo bi nadomak toga da se slučaj riješi", tvrdi Savić za medije.

Izvor iz istrage je naveo da se na salušanju nisu našle pjevačica B. S. koja je kobnog dana videla Zorana Marjanovića sa kćerkom Janom na nasipu, kao ni penzionerka M. P. s kojom je Jelena trebalo da se vidi 2. aprila ujutru, nekoliko sati pre nego što je prijavljen njen nestanak.

- Pjevačica B. S. je tog dana između 14.30 i 15.15 sati vidjela Zorana i Janu na nasipu kod rampe kod šljunkare. Marjanović je pričao preko mobilnog telefona, dok se djevojčica igrala vijačom. Međutim, taj svjedok nije vidio Jelenu, a zanimljivo je i to da je osumnjičenog i njegovu kćerku vidio skoro dva sata prije nego što su, prema navodima optužnice, na čije se potvrđivanje još čeka, došli na nasip i to u društvu ubijene pjevačice "Granda", otkrio je izvor iz istrage za medije i dodao:

- Drugi svjedog M. P. satima je čekala da se Jelena pojavi na njenim vratima jer su se njih dvije dogovorile 1. aprila da se vide sljedećeg dana. Međutim, Jelena se nije pojavljivala, niti javljala. Njenim saslušanjem bi se saznalo šta se dešavalo pred Jeleninu smrt. Šta je to njoj sve Jelena ispričala u posljednjem razgovoru, to je misterija - zaključuje izvor.

Ovim povodom oglasio se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja. 

- Čuli smo da postoje dvije osobe koje bi mogle da bace novo svjetlo na cijeli slučaj. Mi iz CFI smo svojevremeno zvali inspektora koji je tad vodio istragu ubistva i rekli mu da je pjevačica B. S. vidjela Zorana i Janu, na šta je on rekao da to potpuno mijenja cijeli slučaj. Međutim, kasnije su iz nekog razloga odustali od saslušanja - ispričao je Šipka za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.