SRBIJA

Protesti u Beogradu: Nećemo stati u borbi protiv kabadahija

Okupljeni su pozvali radnike Radio-televizije Srbije da bojkotiraju rad te, kako su naveli, "režimske televizije"

S večerašnjih protesta. Agencije

Avaz.ba

2.3.2019

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" sa skupa u Beogradu večeras su poručili aktuelnoj vlasti Srbije da neće stati u borbi protiv "subaša i lokalnih kabadahija" i dok ne povrate otetu slobodu.

Okupljeni su pozvali radnike Radio-televizije Srbije da bojkotiraju rad te, kako su naveli, "režimske televizije". 

Bivša sekretarica predsjednika općine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, Marija Lukić rekla je da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu.

- Poslije svih prijetnji ovo je borba za goli život i sve Marije u Srbiji - kazala je Marija Lukić obraćajući se okupljenima na protestu i dodala da će, ako ne nađe pravdu u Srbiji, ići makar pješke do Strazbura i da neće odustati.

Poslanica Marinika Tepić poručila je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da neće stati dok ga ne pobijede i ne oslobode zemlju od njegove vlasti.

Ona je Vučića pozvala na duel na Radio-televiziji Srbije sa njom i Marijom Lukić kako bi mu objasnile kako on štiti ženska prava.

Organizatori su najavili da je tema ovosedmičnog protesta u Beogradu "Ulicama laži Aleksandra Vučića" i da su pripremili 100.000 naljepnica sa "lažima" predsjednika države. Poručili su Vučući da ne tjera narod da se ponovo stidi da je iz Srbije.

Okupljeni drže transparente "Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove", "Zbog slobode", "Probudi se", "Ustani Srbijo", "Poštujte zakon", ""Stop bankarskom teroru", "Radnici robnih kuća su uz vas", kao i druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.