JEZIVO

Čabi davali 50.000 eura za smaknuće jednog srbijanskog političara

U kriminal uplovio kao sitan lopov, zbog čega je često bio na robiji

Čaba Der. Arhiv

Avaz.ba

6.3.2019

Plaćeni ubica Čaba Der (38) uhapšen je u Pragu, a, prema saznanjima, planirao je i ubistvo jednog srbijanskog političara, pišu tamošnji mediji.

Istraga o likvidaciji Nebojše Markovića početkom januara ove godine na Banovom brdu, za koju je osumnjičen Der, pokazala je da je ovaj plaćeni ubica sarađivao sa svima koji su imali para da mu plate. 

Tako su isplivale informacije da je on imao ponudu da za naknadu od 50.000 eura likvidira jednog funkcionera. Posao je, međutim, propao, najvjerovatnije jer je otkriven Derov identitet, i raspisana je međunarodna potjernica za njim, kaže izvor iz istrage.

- Čaba je u kriminal uplovio kao sitan lopov, zbog čega je često bio na robiji. Upravo u zatvoru kriminalci su ga preobrazili u plaćenog ubicu. Sarađivao je s mafijašima, među kojima su i članovi ozloglašenog "kavačkog klana", bio je blizak s Naserom Keljmendijem, ali i s mnogim srbijanskim kontroverznim biznismenima koji su ga angažirali da zastrašuje žrtve, prebija ih, pa i likvidira - priča sagovornik ''Kurira''.

Prema saznanjima, Čaba Der spreman je progovoriti i otkriti ko ga je angažirao i za koje likvidacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.