SUKOB

Bjesni rat na Twitteru: Nenad Čanak raspalio po Sergeju Trifunoviću

U sjedištu stranke čitao uvredljive tvitove koje mu je upućivao Nenad

Avaz.ba

6.3.2019

Screenshot: Twitter - Avaz
Screenshot: Twitter - Avaz
Screenshot: Twitter - Avaz
Screenshot: Twitter - Avaz
Screenshot: Twitter - Avaz
+2

Nenad Čanak i Sergej Trifunović otpočeli su sukob prije nekoliko dana, kada je lider PSG-a prozvao socijaldemokratu da je "teško đubre", a sada se rat nastavio na Twitteru. 

Sergej Trifunović napisao je na Twitteru da je u prostorije stranke čiji je predsjednik jučer upao Nenad Čanak, što je Čanak i potvrdio, osim da je bio nasilan i u pratnji tjelohranitelja, jer, kako je naveo, jedva se kreće pa su ljudi koji su bili s njim bili tu da mu pomognu.

- Upravo je u prostorije PSG-a ušao Nenad Čanak. S tjelohraniteljima i dramskim patosom: “Ja imam četvero djece i petero unučadi. Vi ste uvrijedili moju porodicu. A to košta.” Okrenu se i ode - napisao je Trifunović.

On je potom u sjedištu stranke čitao uvredljive tvitove koje mu je upućivao Čanak.

- Više nego amaterskom izvedbom scene iz ''Kuma III'' fasciniran sam činjenicom da se nikad veći Čanak (Čanak 11s) pojavio u našim prostorijama. Mi smo na trećem spratu. Ortak ne može da stane u dva onakva lifta. Mogu samo da zamislim šta dva ortaka u pratnji dižu iz benča - naveo je on na Twitteru.

Odmah potom na Twitteru je odgovorio i Nenad Čanak.

- Bio sam sada u PSG-u da nađem S. Trifunovića (u daljnjem tekstu Fido). Nije smio da ponovi šta je izgovorio, samo je ponavljao da je o meni rekao "ono što sam ja govorio o Miloševiću". Imao je punu kancelariju ljudi. Sada je definitivno. Sergej Trifunović je bezvrijedna kukavička krpa - kazao je on u svom tvitu.

Da podsjetimo, na nedavnom skupu u Novom Sadu Sergej Trifunović je za lidera LSV-a Nenada Čanka rekao da je "debelo krme i truhlo đubre"!

- Slušam godinama unazad priču o mogućem otcjepljenju Vojvodine. Spominje se niko drugi nego da Nenad Čanak taj politički podli, pokvareni, smrdljivi plan provede u djelo. Ako taj Nenad Čanak, to smrdljivo krme, koje služi kao potkusurivanje za svaku vlast, to truhlo i podlo đubre koje je napravilo kuću pored kuće da bi, citiram, imao gdje da smjesti orgulje... Pa smjesti orgulje u to dupe svoje - vikao je Trifunović.

Okršaj se nastavio, pa je Čanak u jednom trenutku poručio Trifunoviću da može doći ponovo.

Sukob se nastavio u više navrata, a posljednje što se dogodilo produbilo je sukob na Twitteru u kojem je prvo Sergej Trifunović objavio sljedeći tvit:

- Pazi: ja sam rekao da nemam namjeru da općim s tobom, jer nemam namjeru da općim sa slugama režima za potkusurivanje. Ako ti je već toliko stalo, evo zovem te na ferku. Kao i Vučićevića. Bez tjelohranitelja koji su držali Lešanovića kad si ga tukao štapom u glavu. Izvoli - napisao je Trifunović i upitao ga zašto se nije vratio da se obračunaju "kad je tako hrabar".

Zatim je uslijedio i odgovor Nenada Čanka.

- Kako sad umiješ da me menšuješ, a kada sam rekao da to uradiš pa ću se vratiti si ćutao kao pizda u šaci dok nisam otišao za Novi Sad. Fido, kevćeš samo kad si na sigurnom i na daljinu. Ne valja ti to.

Lider PSG-a Sergej Trifunović se nije tu zaustavio i nastavio je "rat" na Twitteru, vrijeđajući Čanka.

- Dođi ponovo. Sami ti i ja. Samo tako. Ako možeš da nađeš m**a ispod tog sala. Ali samo ti i ja. Bez tjelohranitelja s kojima si hrabro prebio Lešanovića. Ako si u stanju, izvoli. Ako nisi, ne seri - napisao je Trifunović.

Ranije je Trifunović tvrdio da je Čanak upao u prostorije Pokreta slobodnih građana s tjelohraniteljima, a Vojvođanin mu je odgovorio kazavši kako je Trifunović "gnjidica" i "uplašena krpa".

Čanak je napisao da nije „upao", već da se uredno i kulturno najavio, pritom pozvonio, i navodno, tek kada su mu vrata otvorena, ušao unutra.

- Nisam nikome ništa pokazao, nego je Fido pokazao da ne stoji iza svojih riječi i ne smije da ih ponovi čovjeku u oči. On je pokazao. Da je smrad - napisao je Čanak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.