REGION

Nastavlja se rat srbijanskih opozicionih lidera na društvenim mrežama

Čanak objavio fotografiju uz opis "vlasnik, ideolog i pseto"

Twitter

B92

7.3.2019

Srbijanski političari, lider LSV Nenad Čanak i lider Dveri Boško Obradović, ponovo su ušli u polemiku na društvenoj mreži Twitter.  

Polemici je prethodilo to što je Čanak na Twitteru objavio fotografiju trojice opozicionih lidera Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića uz opis "vlasnik, ideolog i pseto". 

Fotografija je prvobitno objavljena na Trifunovićevom profilu. 

- Ukoliko Dragoljub Simonović, predsjednik općine Grocka ne podnese ostavku u roku od sedam dana od danas, organizirat ćemo demonstracije ispred općine Grocka. Isto važi za Milutina Jeličića Jutku. Eto nas i u Brusu. Prvi zaključak "Grmečkog sporazuma" - napisao je Trifunović. 

Fotografiju je potom podijelio i Obradović.  

- Dosta se prave ludi. Dosta nas prave budalama. Idemo im na vrata. Da nas bolje čuju. Da nas bolje vide. Da nas bolje razumiju. Nema druge - napisao je Obradović. 

Sve to je prokomentirao lider LSV Nenad Čanak. 

- Tako je Boško! Kada se neko pravi lud kao ono pseto (Sergej Trifunović), i moraš doći na vrata da pitaš o čemu se radi. Samo mi nije jasno, što onda šuruješ sa istim takvim džukelama? Ili vaše džukele manje smrde i imaju manje buva - naveo je Čanak. 

Da podsjetimo, polemika Čanka sa Trifunovićem i Obradovićem traje nekoliko dana. Čanak je demantirao da je prijetio predsjedniku PSG Sergeju Trifunoviću i rekao da je on lažov i kukavica. 

Čanak je ranije objasnio da LSV ne učestvuje u bojkotu Skupštine Srbije jer je to potpuno pogrešan put.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.