BEOGRAD

Vučić: Čuo sam da se narod s Kosova sprema doći da me brani, nema potrebe

Istaknuo je da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja te da će ta zemlja sačuvati stabilnost, bez obzira što se događa

Vučić na konferenciji za medije. Srđan Ilić/PIXSELL

Fena

17.3.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u nedjelju, povodom sinoćnjeg ulaska demonstranata u zgradu RTS-a, da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo ko ugrožava i poručio da će svi koji krše zakon biti procesuirani

Vučić je u svom obraćanju iz zgrade Predsjedništva, pred kojom se istovremeno održavaju protesti, istaknuo da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja te da će ta zemlja sačuvati stabilnost, bez obzira na to što se događa.

Svojom konferencijom za novinare želio je pokazati da "strah ne smije postojati prema huliganima, batinašima i fašistima, Bošku Obradoviću i tajkunskim liderima Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću".

- Mislili su da neću smjeti doći ovdje. Ja nemam straha. Mogu samo izgubiti život. Nastavit ću se boriti za Srbiju jer od toga nema ničeg važnijeg - rekao je Vučić.

On je kazao da raspolaže informacijama da se narod s Kosova sprema krenuti u Beograd da ga brani.

- Nema potrebe da me iko brani - dodao je Vučić zahvaljujući im se.

Dodao je da je iz Srbije poslata slika koju ne žele da šalju. 

- Mene interesiraju investicije za naš narod, a ne to kako bilo ko drugi treba biti bogat. Dozvolit ćemo sve vrste protesta, ali svi koji u nasilju učestvuju, za nasilje će i odgovarati - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.