SRBIJA

Kako je poznati makro spremao djevojke za klijente

Prilikom hapšenja objelodanjene su pojedine informacije o tome kako je biznis funkcionirao

Novčana naknada za eksplicitne usluge. Ilustracija

Avaz.ba

9.4.2019

Osuđivani makro iz Šapca, Mihailo Maksimović, uhapšen je na beogradskom aerodromu i protiv njega se sada vodi istraga zbog trgovine ljudima. Kod uhapšenog, najvećeg makroa u Srbiji, pronađeni su spiskovi uredne evidencije o devojkama koje, sumnja se, podvodi, a posebno je zanimljivo da je imao tačno utvrđena pravila po kojima su prostitutke živjele, prenosi Blic.

Maksimović se trenutno nalazi u pritvoru koji mu je određen 25. marta. Kod makroa je, kao i prilikom prošlog hapšenja 2014. godine, pronađena uredna dokumentacija o vođenju njegovog "biznisa", a pojedini podaci koji se nalaze u evidenciji su šokantni.

Djevojke koje su radile za Maksimovića morale su da se drže pravila koje je radi boljeg poslovanja određivao. Tako se na spisku našlo obavezno spavanje od osam sati i zdrav način ishrane. Kako bi ostale u formi i privlačnog fizičkog izgleda, djevojke su morale da odlaze u teretanu i redovno vježbaju.

Takođe, Maksimoviću je bilo važno i kako će se djevojke oblačiti, te im je kao jedna od obaveza nametnut i odlazak u kupovinu garderobe.

Prilikom ovog hapšenja objelodanjene su i pojedine informacije o tome kako je biznis funkcionirao. Naime, Maksimović bi, kako se sumnja, najprije iznajmio stanove na određenim lokacijama, potom bi djevojke koje rade za njega odlazile u te stanove i čekale zainteresirane muškarce koji su klasifikovani kao VIP klijenti. 

Dobrostojeći klijent bi potom odlazio u stan gdje bi mu prostituka za novčanu naknadu pružala seksualne usluge.

Inače, Maksimović je pravosudnim i policijskim organima Srbije odavno poznat po svom biznisu. On je još 2014. godine zaustavljen prilikom jedne rutinske saobraćajne kontrole, a policija je ubrzo saznala da on rukovodi dobro razvijenom mrežom elitnih prostitutki.

Njegov "tim" tada je činilo sedam djevojaka, od kojih je pet uhapšeno dok se za preostale dve sumnja da su pobjegle u Bosnu i Hercegovinu.

I prilikom tog prvog hapšenja, kod njega je pronađeno 20 mobilnih telefona, kao i tabelarni prikaz svih zarada djevojaka, odštampan plan za proširenje biznisa i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka.

Također su pronađeni katalozi sa golim devojkama, kao i lični podaci njihovih klijenata - ime, prezime, adresa kao i podaci o uplaćenim novčanim sumama.

Koliko je Maksimović do tančina razradio posao govori podatak da je imao poseban spisak na kojem je evidentirano kada koja devojka ima slobodan dan, koja od njih ne može da radi zbog mjesečnog ciklusa i slično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.