SRBIJA

Iza makroa Mihajla stoji madam srbijanske estrade, koja je poznata po strasti prema mlađim muškarcima

Bio samo operativac zadužen za prostitutke

Ilustracija

Avaz.ba

10.4.2019

Policija ispituje teoriju da je Mihajlo Maksimović, makro koji je prije nekoliko dana uhapšen na aerodromu u Beogradu, bio samo operativac zadužen za prostitutke, dok je važniji dio posla zadužen za klijente vodila madam iz srbijanskog džet-seta, prenosi Alo.rs. 

Kako se saznaje, u pitanju je madam koja je, inače, poznata po strasti prema mlađim muškarcima.

Naime, istražitelji provjeravaju je li Mihajlu dio posla bio to da drži katalog, vodi evidenciju o zaradi, ali i da vodi računa o izgledu djevojaka, pa čak i da ih vodi na operacije.

Međutim, za onaj pozadinski i važniji dio posla navodno je zadužena madam iz visokog društva koja je poslije trideset godina karijere u javnom životu stekla brojne kontakte, koje je iskoristila za taj posao.

 
Istražitelji će dalje ispitivati ove navode zbog čega će vjerovatno saslušati nekoliko djevojka koje su učestvovale u lancu prostitucije, a vjeruje se da se neke od njih nalaze u rijalitijima na srbijanskim televizijama. 

Kod Maksimovića su, prilikom hapšenja, pronađeni spiskovi i uredno vođena evidencija o svim djevojkama koje je podvodio, ali i o klijentima koji su koristili njihove usluge.

Maksimović je već hapšen 2014. godine, kada je slučajnom saobraćajnom kontrolom utvrđeno ko je on zapravo i čime se bavi, a tada su iza rešetaka završile i Tijana Štrulović, Anabela Šćekić Tigrica, također učesnice rijaliti programa, kao i Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, ali i Banjalučanka Božana Vujinović.

Tada su, također, pronađeni dokumenti s detaljima iz Maksimovićeg poslovanja. Spiskovi na kojima su imena djevojaka i klijenata, strategija o proširenju biznisa, ali i detalji kao što su utisci, primjedbe i žalbe klijenata na djevojke.

Koliko je Maksimović bio ozbiljan u svom poslu, govori i podatak da su njegove djevojke morale živjeti i ponašaju se prema određenim pravilima koja je propisivao. Tako je bilo obavezno osmosatno spavanje i pohađanje teretane radi održavanja dobrog izgleda i forme.

Djevojke su, također, morale odlaziti i u redovne kupovine kako bi njihova garderoba bila atraktivna. Također, sve njegove djevojke su se morale zdravo hraniti.

Maksimović je, prema nezvaničnim informacijama, vodio najviše u Beogradu, gdje je iznajmljivao luksuzne stanove u kojima bi se djevojke sastajale sa VIP klijentima i pružale seksualne usluge za novčanu nadoknadu.

Pojedini mediji su danas prenijeli da su se na spiskovima klijenata pronašla i neka zvučna imena, kao što su kriminalci, plaćene ubice, ali i političari s karijerom dužom od deceniju. Na listi je također i jedan košarkaš koji je prestao se baviti tim sportom, ali je prisutan u javnosti. 

Oko Mihaila se podigla velika prašina i u rijalitiju "Zadruga" kada je, samo nekoliko dana nakon Maksimovićevog hapšenja, starleta Stanija optužila Sanju Stanković da radi za njega i da je njegova prostitutka. Također, učesnica rijalitija Mina Vrbaški je prije nekoliko mjeseci javno priznala da je svoje tijelo prodavala za novac i da se bavila prostitucijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.