SRBIJA

Komšije uhapšenog makroa u šoku: Igrao je fudbal, studirao u Beogradu i vodio tajni život

Screenshot

Avaz.ba

13.4.2019

U Jevremovcu, prigradskom naselju u okolini Šapca gde je živio estradni makro Mihailo Maksimović, svi su u šoku poslije hapšenja njihovog mještanina protiv kojeg se sada vodi istraga zbog trgovine ljudima, prenosi Blic.

U ovom kraju, gdje živi njegovi roditelji, samo se o tome priča. Mještani su i dalje u čudu, teško im je da povjeruju kakav život vodi njihov komšija.

- Vjerujte mi, ja i dalje ne mogu vjerovati da je to istina. Mi ga znamo kao finog dečka. Bavio se sportom i živio zdrav život - priča jedan od komšija koji, kao i većina mještana ovog prigradskog mjesta udaljenog tri kilometra od centra Šapca.

Mihailo je, kako saznajemo trenirao fudbal. U Šapcu je završio srednju Ekonomsko-trgovinsku školu, koja se smatra jednom od prestižnijih škola u gradu na Savi. Poslije toga je, kako navodi naš izvor, završio poslovne studije u Beogradu.

Sve to ukazivalo je da se radi o pristojnom momku, dok u medijima nije odjeknula vijest o hapšenju Maksimovića na beogradskom aerodromu pod sumnjom da je iznajmljivao stanove u Beogradu u kojima je podvodio djevojke VIP klijentima. Prilikom hapšenja kod njega su pronađene sveske sa evidencijom, laptop kao i mobiteli.

Stariji odmahuju glavom, ne želeći govoriti jer znaju porodicu Meksimovića.

- Oni žive skromno. Nismo ništa primjetili da odskaču od drugih. Neki dan sam vidio majku u prodavnici. Žena je djelovala izbezumljeno. Okrenula je glavu na drugu stranu – priča sagovornik Blica.

Dvije djevojke koje su radile za uhapšenog makroa Mihaila Maksimovića odlučile su sarađivati sa policijom i dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

Maksimović, važi za jednog od makroa u lancu glavnog, i ranije je osuđivan za podvođenje. Poslije hapšenja 2014. kada je u njegovom automobilu nađen spisak djevojaka koje su radile za njega, kao i lista klijenata, sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je tada osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. 

Sada se, međutim, i on i njegov brat, koji je uhapšen s njim, nalaze u mnogo većem problemu, jer su djevojke odlučile progovoriti o svemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.