SRBIJA Zbog njega se cijela porodica odselila

Sin koji je majku nasmrt pretukao ašovom izvršio još jedan krvavi zločin

Odležao kaznu od godinu i četiri mjeseca

Avaz.ba
16.04.2019 21:49

Foto: Blic

Miljan Zlatković (31) koji je osumnjičen da je u nedjelju ašovom ubio svoju majku u porodičnoj kući u Kaluđerici, 2010. godine osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u tuči u Somboru, saznaje Blic.

Osumnjičeni za ubistvo majke, Zlatković, prema informacijama do kojih je došao Blic, do prije nekoliko godina živio je sa porodicom u Somboru. Međutim, nakon što je 2010. godine učestvovao u tuči u kojoj je jedna osoba nastradala, čitava porodica preselila se u Kaluđericu.

- On je te 2010. sa grupom muškaraca učestvovao u tuči u Somboru. Tada su tukli jednog muškarca. Od povreda muškarac je preminuo, a Zlatković je osuđen samo za nanošenje teških tjelesnih povreda - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Zbog ovog djela, Zlatković je odležao kaznu od godinu i četiri mjeseca.

- Nakon toga oni su porodično prešli da žive u Kaluđericu - kaže izvor.

Podsjetimo, Miljan Zlatković u nedjelju nešto poslije 14 sati, kako se sumnja, u naletu bijesa uzeo ašov i majku udario nekoliko puta.

Koban udarac bio je u glavu, od kojeg je na licu mjesta Bosanka preminula.

Prema prvim informacijama, Bosanka i njen sin bili su sami kod kuće kada se desila tragedija.

- Kada se Miljanov otac vratio kući, zatekao je beživotno tijelo svoje supruge i sina kako stoji pored nje. Panično je počeo dozivati u pomoć. Pozvao me je i rekao: "Komšo, zovi policiju i Hitnu pomoć". Nakon toga sam otišao tamo, a moja kćerka je pozvala nadležne - ispričao je komšija koji je prvi pritekao u pomoć.

Nakon što je ubio majku, Zlatković je mirno sačekao policiju.

Komšije dodaju i da ga niko nije dobro poznavao.

- Vlasnici kuće žive u Francuskoj. Evo, zvali su da pitaju šta se desilo. U šoku su. Neprestano pitaju za neke detalje. Ove njihove stanare rijetko ko od nas zna. Ne družimo se mnogo. Samo se pozdravimo tu i tamo u prolazu. Ne možemo vjerovati da se u našem komšiluku desio ovakav zločin - rekao je jedan od komšija.

Ovaj mladić poznat je kao problematičan, a sumnja se da je imao i problem sa narkoticima.

Komentari

NA VRH