REAKCIJE Premijerka Srbije

Brnabić: Srbija nije zemlja kojoj se serviraju rješenja

Fena
17.04.2019 19:01

Foto: Agencije

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je kako ne vjeruje da će Njemačka u Berlinu izaći s rješenjem za Kosovo jer, kako je dodala, svi znaju da Srbija nije zemlja kojoj se mogu servirati gotova rješenja. 

- Ne vjerujem u to, svi znaju da Srbija nije više zemlja kojoj se mogu servirati rješenja. Dijalog je zaustavljen i neće se nastaviti dok se takse ne povuku - rekla je Brnabić novinarima upitana za komentar medijskih napisa kako je njemačka kancelarka Angela Mekel za susret u Berlinu pripremila prijedlog - specijalni status za sjever Kosova.

Brnabić je odbacila i mogućnost eventualne promjene formata dijaloga i poručila kako svi trebaju pružiti podršku stavu da je potrebno ukinuti takse da bi se razgovori nastavili.

Istaknula je kako od sastanka u Berlinu ne očekuje mnogo.

- Pozvani smo i otići ćemo da saslušamo šta nam imaju kazati - rekla je Brnabić, koja smatra da "domaćini nemaju ambiciju Srbiji servirati gotova rješenja".

Ona je izrazila žaljenje što i dalje ne vidi spremnost Prištine na dijalog i kompromis i podsjetila na platformu kojom su kosovske vlasti zatvorile svaku priču o kompromisu, prenose agencije.

Komentari

NA VRH