SRBIJA

Oglasio se profesor koji je ošamario učenicu

Na upozorenje odgovorila da on nije nikakav autoritet kada ona može tako sjediti

Ilustracija

B92

19.4.2019

Profesor Sedme beogradske gimnazije Z.O., koji je ošamario učenicu u četvrtak tokom časa, izjavio je da je to učinio u stanju neuračunljivosti. 

Kako je rekao, učenica je svoje nezadovoljstvo ocjenom izražavala vikom i neprimjerenim ponašanjem i najavio da će protiv učenika J. K. i P. P. koji su reagirali u odbrani drugarice, podnijeti krivične prijave zbog laži i manipulacija.

Kako je naveo, učenica J. K., kada ju je opomenuo da se tako ne ponaša najprije je sjela na klupu i okrenula mu leđa, a potom na upozorenje odgovorila da on nije nikakav autoritet kada ona može tako sjediti.

Zatim mu se, dodaje, unijela u lice, uštinula ga i kikom udarila po očima kada se okretala, prenijeli su beogradski mediji otvoreno pismo Z. O.

- U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario, te je ubrzo učenik P. P. ustao i tri puta me udario u glavu. Zbog njegovih udaraca ljekari su konstatirali da je trauma pretrpljena i stavili su mi kragnu - rekao je Z. O.

Dodao je da će u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

- Moja reakcija u vidu šamara bila je posljedica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti - naveo je Z. O.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.