REGION

Brnabić: Srbija nije podijeljena zemlja

Avaz.ba

19.4.2019

S današnjeg mitinga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Miting SNS-a u Beogradu pod nazivom "Budućnost Srbije" okupio je na platou ispred Skupštine blizu 100.000 ljudi, a pripreme su trajale tokom cijelog dana, prenose srbijanski mediji. Pristalice SNS u centar Beograda došle su iz različitih krajeva Srbije.

19:30

Na mitingu se obratio i ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijarto.

- Čast je biti ovdje. Prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da mađarski ministar bude u kampanji vladajuće stranke. Danas pokazujemo da sve možemo da riješimo ako radimo na tome. Do promjena je došlo zahvaljujući ličnim naporima. Predsjednik Srbije, mađarski premijer i mnogi drugi su doprinijeli tome. Danas možemo da kažemo da su Srbi i Mađari prijatelji. Odnosi između dvije zemlje nikada nisu bili dobri kao danas - kazao je Szijarto.

19:10

Ministar vanjskih poslova Srbije je kazao da je trg na kojem se održava veliki skup mali za sve one koji žele budućnost Srbije.

- Mali vam je ovaj trg ovdje, treba vam veći pristor za sve one koji žele budućnost Srbije - poručio je Ivica Dačić čelnicima grada na početku govora i dodao:

- Svjedoci smo da su se prethodnih sedmica ružne slike slale u svijet. Šalju se poruke da je Srbija na ivici haosa, a opozicija ima podršku zapadnih zemalja, ali nemaju jedno, jedno im fali a to je narod. Narod je ovdje. Zato je ovaj skup poruka jedinstva i snage srpskog naroda - rekao je Dačić.

18:41 

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić prva se obratila okupljenima ispred Skupštine grada.

- Danas smo se ovdje okupili da kažemo da Srbija nije podijeljena zemlja, već zemlja u kojoj je važan rad i rezultati. Da nije zemlja koja će podržati vješala, motorne testere, stalne podjele na botove, sendvičare, i građansku elitu. Nije to Srbija, ovo jeste. Ona je jaka i jedinstvena i ozbiljno sam ponosna na naše dosadašnje rezultate - poručila je ona.

18:33

Miting je počeo izvođenjem himne Srbije.

18:07 

Ispred Skupštine Srbije još traje koncert "Riblje čorbe". prema najavama, u  Beogradu će se okupiti više od 120.000 ljudi.

18:00

Prije zvaničnog dijela, na kome će govoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski, održana su dva koncerta, na kojima su nastupili Aca Lukas i "Riblja Čorba".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.