REAKCIJE Dok traju protesti u Srbiji

Poznati glumac iz Srbije polemizirao s liderom Dveri: Ne vrijeđajte, tabanamo mjesecima

Avaz.ba
21.04.2019 18:27

Nikola Kojo - Boško Obradović

Foto: Agencije

Lider Dveri Boško Obradović i glumac Nikola Kojo, iako na opozicionoj strani, apsolutno se nisu saglasili u vezi sa narednim potezima opozicije.

- To je to, ljudi! Uradili smo sve što je do nas da se ova politička kriza prevaziđe normalnim dijalogom! Ostaje nam samo da u subotu, 4. maja svi dođemo za Beograd i ostanemo koliko je potrebno dok ne ostvarimo slobodu! Očekujem da se cijela Twitter zajednica odazove ovom pozivu - pozvao je Obradović preko svog Twitter naloga, prenosi Antenam.net. 

Kojo je na ovo oštro reagovao:

- Boško, mi nismo "tviter zajednica". Mi smo izje*ani narod koji tabana mjesecima, a kome Vi i Vaš nadredjeni D.Đilas otimate šansu da se izbori sa AV...Ne vrijeđajte. Ni ja ne razumijem Vas koji se krstite pored svake apoteke, pa Vas ne zovem populistima i ne vrijeđam Vaša vjerska osjećanja - napisao je Kojo.

Obradović je reagirao na ovaj tvit i poručio glumcu "da se odluči."

- Poštovani Nikola, ja Vas molim da se odlučite: hoćete sa političarima ili nećete, hoćete Vi da se bavite politikom ili nećete, hoćete radikalizaciju ili nećete, ili je ideja da uvijek imate suprotan stav? Ko Vam brani da se izborite sa AV? Ko Vam je branio 7 godina? Šta je ideja? - pitao je lider Dveri.

Odgovor Kojo nije dobio, te se još dvaput nadovezao sam na svoj tvit.

- Jedino što znam je da jedino zajedno imamo šansu protiv ove vlasti. I da smo uradili mnogo dobrih stvari za ovih pet mjeseci zato što smo se držali zajedno. Nisam bio na vlasti, nikome ne namećem svoje ideje, ali se borim da i one imaju pravo života. Pa i to da se javno prekrstim", napisao je on i dodao:

- Kada sam rekao Twitter zajednica, kojoj i sam pripadam, nisam želio nikoga da vrijeđam već da ukažem da je mnogo onih koji su jaki na internetu, a nema ih na ulici. A ne treba vrijeđati ni ljude iz stranačke opozicije koji se junački bore protiv ove vlasti 7 godina i stradaju zbog toga - zaključio je Obradović posljednjim tvitom.

"Nastavite proteste u svim gradovima i Twitter zajednica će izaći na proteste. Lično ne mogu svaki vikend u Beograd, pa me zovite kako hoćete. Nemam poslaničku platu, radim kod privatnika i imam jedan slobodan dan nedjeljno i dijete kod kuće, koje me je željno. Izaći ću na protest u svom gradu", napisala je jedna tviterašica.

Ipak, bilo je i drugačijih reakcija na virtuelni dijalog Koje i Obradovića.

"To što se možda ne slažemo oko načina, ne bi smjelo da nas dezorijentira u ostvarenju zajedničkog cilja! Građani se bore protestima, izražavanjem nezadovoljstva, opozicija se bori političkim sredstvima! Jedni bez drugih ne možemo, shvatite! Samo zajedno možemo do cilja! Već drugi put u nedjelju dana prelazim sa troje prijatelja 300km da bih prisustvovala protestima... Zajedno sa građanima Beograda, sa opozicijom, sa svima koji žele da Srbiju oslobode Vučića i režima", komentarisala je druga korisnica ove društvene mreže.

Komentari

NA VRH