TRAGEDIJA Automobilom sletio s puta i zakucao se u banderu

Kamere zabilježile stravičan trenutak nesreće u Srbiji: U trenu poginuli otac i dvojica sinova

Čulo se kao eksplozija. Bilo je grozno, komšije su pokušale pomoći koliko su mogle, ispričala je Hatidža

Avaz.ba

Foto: Screenshot


Stravična saobraćajna nesreća kod Rume u Srbiji, u kojoj je stradalo troje, a povrijeđeno četvero ljudi, zabilježena je obližnjom kamerom s lokalnog puta.

Videosnimak je objavila Sremska TV. Do nesreće došlo je noćasoko tri sata poslije ponoći, kada su išli po mladu, nakon čega je automobil Renault Laguna sletio  s puta i zakucao se u banderu.

Troje mladih ljudi je poginulo, a četvero je povrijeđeno u ataru sela kod Rume i to kada su išli zaprositi mladu, saznaje Blic. 

U nesreći su poginuli Miroslav J. (37) iz Krčedina, Mirko J. (19) iz Starih Banovaca i Mirko J. (17), također, iz Starih Banovaca.

U teškom stanju nalazi se N. P. (16) iz Golubinaca, dok je teške tjelesne povrede zadobila Nagelina N. (27) iz Nikinaca, a lakše je povrijeđen Aleksandar D. (21) iz Golubinaca.

Mještani su za Sremsku TV ispričali da se sve odigralo u nekoliko sekundi i da je bilo užasno. 

- Čulo se kao eksplozija. Bilo je grozno, komšije su pokušale pomoći koliko su mogle. Vatrogasci su ih izvlačili iz vozila - ispričala je Hatidža Cvijetičanin. 

U vozilu je, kako se saznaje, bilo osam osoba, dok je jedna od njih bila u gepeku.

- Bilo je strašno za gledati. Kažu da su bili da prose mladu, poginuli su valjda otac i dva sina, jedan od njih se trebalo da se oženi - rekao je jedan mještanin. 

NA VRH

Podijeli članak na