REAKCIJE

Vučić: Osim BiH, u Berlinu neće biti niko ko nije priznao nezavisnost Kosova

Mi ćemo tamo biti jedini koji će se suprotstavljati toj ideji i da se na drugačiji način bore za budućnost, poručio je on

Aleksandar Vučić. Arhiv

Srna

27.4.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje da će njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanule Makron (Emmanuel Macron) na sastanku u Berlinu pronaći balansirani pristup kako da se problemi između Beograda i Prištine riješe u budućnosti.

Vučić je rekao novinarima u Pekingu da u Berlin ide rasterećeniji nakon konsultacija sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i Kine Si Đinpingom (Xi Jinping).

- Rasterećeniji sam, jer je dobro kada imate ljude koji su saglasni sa vama - rekao je Vučić. 

Podsjetivši da će u Berlinu biti prisutni predstavnici svih zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, Vučić je ocijenio da zbog toga pozicija Beograda nije jednostavna, prenose beogradski mediji.

Vučić je rekao da u Berlinu ne postoji niko ko nije priznao Kosovo, osim BiH.

- Mi ćemo tamo biti jedini koji će se suprotstavljati toj ideji i da se na drugačiji način bore za budućnost, posmatrajući je iz drugačijeg ugla. Naša pozicija nije nimalo laka i jednostavna - rekao je Vučić.

U Berlinu će u ponedjeljak, 29. aprila, biti održan sastanak predstavnika Beograda i Prištine, a domaćini skupa su Njemačka i Francuska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.