BUDALAŠTINE

Nele Karajlić, nekadašnji Sarajlija: Žele da me unište, u koferu sam ponio čitav njihov identitet

Sada imate Dodika, koji kaže "sad ne može, što si me folirao, folirao si me"

Karajlić: Priča isprazne priče

Avaz.ba

1.5.2019

Meni iz Sarajeva zamjeraju što sam sa sobom ponio jedan mali kofer u kojem je bio čitav njihov identitet, jer sve što je bivša Jugoslavija znala o Sarajevu, uglavnom je znala preko "Nadrealista'' i "Zabranjenog pušenja", kazao je nekadašnji Sarajlija Nele Karajlić. 

On koristi svaku moguću priliku da ustvrdi kako je on zapravo tvorac urbanog Sarajeva i to ponavlja kao papagaj, ne sluteći da ga više niko ne doživljava uopće, a kamoli ozbiljno.

- "Zabranjeno pušenje" i "Nadrealisti" su sinonim Sarajeva, neraskidivo tijelo, i sad kada vi promovirate u cijeloj Jugoslaviji tako da cijela Jugoslavija zna taj grad i kad izbije rat i kada se bore za "urbani" identitet, a glavni tip koji je to napravio odlazi s koferom u ruci, onda je logično da oni tog čovjeka žele ili da zaborave ili da unište - pojašnjava Nele.

Karajlić kaže da je osobina "sarajevske čaršije da govore jedno, rade drugo, a misle treće".

- Ta osobina čaršije je možda i najveća prepreka u komunikaciji s Banjom Lukom. Srbi su mogli da vjeruju i bili otvoreni, od 1918. i bili fer, a sad je stvar već do Sarajeva i političke elite da shvate da ne može tom taktikom.

Sada imate Dodika, koji kaže "sad ne može, što si me folirao, folirao si me", i najzanimljivije je kod Dodika što je danas jedni političar u bivšoj Jugoslaviji što, kada je počeo rat, nije bio na vlasti i to je dvostruki problem onima što razgovaraju s njima - rekao je Karajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.