NESVAKIDAŠNJI POTEZ Vlasnik pekare na meti nacionalista

Na nacionalistički napad "svinjskom glavom" odgovora dijeljenjem specijaliteta iz pećnice

Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi

Avaz.ba
01.05.2019 17:24

Specijaliteti iz pećnice

Foto: Ilustracija

Nakon što se našao na meti nacionalista koji su ispred pekare "Roma" u Borči skandirali i pozivali prolaznike da u pekari više ne kupuju, vlasnik pekare Mon Đuraj Đura odlučio se na nesvakidašnji potez.

Prvog radnog dana nakon incidenta spremit će Borčanima i svim ostalim sugrađanima "različite specijalitete iz svoje pećnice", navodi se u saopćenju jedne stanovnice tog beogradskog naselja.

Đura kaže da će pecivo dijeliti svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da, kako je rekao, "razmijene koju lijepu riječ''.

- Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi - kazao je Đura.

Incident ispred pekare dogodio se u subotu, nakon što je na Facebook objavljena fotografija, stara dvije godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari koji rukama pokazuje nacionalni albanski simbol. Na tu, kako kažu provokaciju, desetine nacionalista odgovorile su donošenjem svinjske glave na pult u samoj pekari.

Tokom proteklih sedam godina vlasnik pekare Mon Đuraj podržava različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, posljednje dvije i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu za jedno odjeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za djecu izbjeglice.

Komentari

NA VRH