SRBIJA

Na vojnoj paradi u Nišu predstavljeno novo naoružanje

Cvijanović i Dodik s Vučićem u Nišu

Agencije /Avaz.ba

10.5.2019

U Nišu je danas održana vojna parada povodom Dana pobjede nad fašizmom, a centralnoj proslavi "Odbrana slobode", uz brojne zvanice, prisustvovao je najviši državni vrh.

Na paradi je učestvovalo 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema te oko 40 aviona. Mogli su se vidjeti i borbena vozila pješadije, tenkovi, borbena vozila Hamer, artljerijski sistemi "Oganj", borbena vozila Lazar, artiljerijska oruđa "Nora", PVO sistemi, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i oprema po projektima 1500 i 1500+...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je svim učesnicima. On je ocijenio da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.  

- Veliko vam hvala za ovaj veličanstven dan. Na impresivan način smo obilježili Dan pobjede i pokazali kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i nikome neće dozvoliti da ta sloboda bude ugrožena. Vi ste ponos Srbije. Vježbu ocjenjujem s vrlo dobro. Živjela Srbija - rekao je Vučić.

Ovoj paradi prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijerka RS Željka Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.