SRBIJA

Privedeni špediter, direktori i službenik Ministarstva

Oni su protupravno zahtijevali od nevladine organizacije "28. juni" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 eura kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme

Alo.rs

Kurir.rs

11.5.2019

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA), Odjeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više osoba zbog sumnje da su izvršile krivično djelo trgovina utjecajem u Srbiji, rečeno je u BIA-i.

Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša, vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Kako je navedeno, oni su protupravno zahtijevali od nevladine organizacije "28. juni" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 eura kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na Kosovu, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Poslije hapšenja, pristupit će se, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina utjecajem, pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste spomenute osobe, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično djelo. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.