MIŠLJENJA

Jovanović: Pitanje Kosova nije samo unutrašnja stvar Srbije, već od toga zavisi i budućnost čitavog regiona

Svi poslanici treba da se odazovu pozivu na sjednicu Skupštine, bez obzira da li su prije toga donijeli odluke o bojkotu institucija

Čedomir Jovanović. Arhiv

Blic.rs

19.5.2019

Llider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da svi poslanici treba da se odazovu pozivu na sjednicu Skupštine Srbije o Kosovu, bez obzira da li su prije toga donijeli odluke o bojkotu institucija, jer, kako kaže, ovo nije vrijeme za dokazivanje opozicione pravovjernosti i partijske poslušnosti.

- Nadamo se da će se na toj sjednici otvoriti rasprava kakva je potrebna ovom društvu i na kojoj će moći da se čuju i stavovi vlasti i stavovi opozicije, ravnopravno - naveo je Jovanović i istakao da je parlament mjesto gdje o Kosovu treba da se razgovara, saopćeno je iz LDP-a.

On je istakao da pitanje Kosova nije samo unutrašnja stvar Srbije, već pitanje od koga zavisi i budućnost čitavog regiona.

Jovanović ističe da je posebna sjednica o Kosovu prilika da se na ozbiljan i odgovoran način međusobno razgovara, a da se Srbija nalazi pred velikim izazovima i da mora čuvati normalnost u društvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.