SRBIJA

Vučić: Spremili smo mjere, vrlo jake i oštre, ali ograničene

Sl. M. / Avaz.ba

24.5.2019

Srbija je pripremila "jake mjere ograničenog karaktera" kao odgovor na ponašanje Prištine, koja je uvela takse, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, istakavši da će srbijanski odgovor sačekati sastanak u Parizu.

- Spremili smo mjere. Gledat ćemo da ne pogode Srbe na Kosovu, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu - rekao je Vučić.

On je naveo da će njegov zadatak u Parizu biti da upozna predstavnike Evrope, njemačku kancelarku Angelu Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) o odgovoru Srbije poslije devet mjeseci anticivilizacijskih taksi, rezolucije o genocidu, formiranju vojske, neprovođenju Briselskog sporazuma od Prištine.

Predsjednik Srbije je istakao i kako Srbija zna da su jedinice ROSU u pripravnosti i da namjeravaju da hapse Srbe te pozvao međunarodnu zajednicu da spriječi takav razvoj događaja.

Sastanku u Palati "Srbija" prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić te generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković, prenosi Tanjug.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.