SRBIJA Diplomatija ili iskrenost

Vučić kod Egipćana na iftaru: Želimo prijateljske veze s muslimanima

Važna poruka cijelom islamskom svijetu

Avaz.ba / Srna
25.05.2019 12:59

Vučić na iftaru u Ambasadi Egipta

Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je želja Srbije da jača postojeće prijateljstvo, učvrsti temelje saradnje i razvije prijateljske odnose s cijelim muslimanskim svijetom.

Obraćajući se ambasadorima Organizacije islamske saradnje, liderima Islamske zajednice Srbije i crkvenim predstavnicima u rezidenciji Egipatske ambasade u Beogradu, Vučić je čestitao sveti muslimanski mjesec ramazan, saopćila je Egipatska ambasada.

Vučić je prisustvovao iftaru u Beogradu, čiji je domaćin bio ambasador Egipta Amr el-Guvejli, koji je rekao kako je Vučić uputio "važnu poruku" cijelom islamskom svijetu putem prisutnih ambasadora, vjerskih lidera, parlamentaraca i akademika "specijaliziranih za interkulturalno razumijevanje i međuvjerski dijalog".

El-Guvejli je zahvalio predsjedniku Srbije na dolasku na iftar, čime je, kako je rekao, pokazao da postoje odlični odnosi između Egipta i Srbije.

On je dodao da bi se trebalo ugledati na egipatski model koji je zasnovan na "jedinstvenom sklopu" muslimanskog i koptskog (hrišćanskog) naslijeđa.

Komentari

NA VRH