SRBIJA

Makro Mihajlo Maksimović pušten na slobodu nakon tri mjeseca

Mihajlo Maksimović

Alo.rs

3.6.2019

Najpoznatiji makro u Srbiji Mihajlo Maksimović, koji je uhapšen krajem februara na aerodromu u Beogradu, uz kauciju je pušten je na slobodu nakon tri mjeseca u zatvoru, pišu srbijanski mediji. 

Naime, kako pišu srbijanski mediji, Maksimović je u strahu za život zbog svakodnevnih prijetnji koje dobiva, kako od opasnih momaka tako i od političara i javnih ličnosti koji su koristili usluge njegovih klijentkinja, a čija imena su dospjela u javnost. Prema tvrdnjama upućenih, Mihajlović je prijeteće poruke dobivao i tokom boravka u zatvoru, ali po puštanju na slobodu postale su učestalije.

Tužilaštvo mu je ponudilo nagodbu da se brani sa slobode uz kauciju u zamjenu za priznanje krivice.

- Mihajlu su još tokom istrage sa svih strana stizale opomene, što od političara što od javnih ličnosti, pa i žestokih momaka, da slučajno ne otkriva imena ljudi koji su koristili usluge elitnih prostitutki. On se na sve načine trudio da sakrije ko su sve bili njegovi klijenti, ali nije uspio. Tužilaštvo mu je ponudilo nagodbu da se brani sa slobode uz kauciju u zamjenu za priznanje krivice, što je on prihvatio, i tada je bukvalno krenuo pakao u njegovom životu - govori dobro obaviješten izvor.

Nigdje ne izlazi nakon napuštanja zatvora.

 - Nakon što su po njegovom priznanju u javnost izašla imena klijenata, ali i žena sa javne scene koje su pružale usluge elitne prostitucije, krenule su prijetnje. Svakodnevno su mu stizale poruke sa prijetećim sadržajem kako će mu lično presuditi zbog cinkarenja, što je kod Mihajla izazvalo napad panike. On bukvalno nigdje ne izlazi nakon napuštanja zatvora, čak i najbližim članovima porodice nije rekao gdje se nalazi. Unajmio je stan u jednom mirnijem naselju u Beogradu i tamo se krije. Trudi se da bude neupadljiv, a čak je nekoliko puta mijenjao broj telefona - završava izvor.

Maksimović gotovo ne izlazi iz stana, odaziva se samo pozivima policije, kojoj je u obavezi da se javlja dok se proces ne okonča, a kada odlazi u policijsku stanicu, jako je obazriv. Prema riječima upućenih, najviše je zabrinut za porodicu. Budući da je oženjen i ima djecu, poslao ih je u inozemstvo kako bi ih sačuvao od svih neprijatnosti koje mogu imati. 

Podsjećamo, Mihajlo Maksimović uhapšen je krajem februara na beogradskom aerodromu pod sumnjom da organizira trgovinu ljudima, zbog čega mu je određen pritvor. Nakon hapšenja u javnost je izašao spisak žena sa javne scene koje su nudile usluge elitne prostitucije, ali i klijenata, također javnih ličnosti, koje su uživale u uslugama za novac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.