STAVOVI Ministar vanjskih poslova Srbije

Dačić: Nisam uvrijedio Bendžamina Frenklina

Ambasada SAD osudila njegovo učestvovanje u internet-izazovu

Avaz.ba
07.06.2019 11:16

Dačić: Na novčanici od 100 dolara ispisivao poruke o Kosovu

Foto: Instagram

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od 100 dolara niti uvrijedio Bendžamina Frenklina (Benjamin Franklin), već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog velikog američkog naučnika i državnika. 

Ambasada SAD u Beogradu osudila je Dačićevo učestvovanje u internet-izazovu i  poručila da bi trebao razmisliti o svojim postupcima.

- Umjesto što uništava novčanicu s likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina , ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima" - naveli su iz Ambasade SAD.

Dačić je rekao da će se Srbija uvijek boriti protiv svake "poročne i lažne narkodržave" i uvijek će težiti miru sa svim susjedima.

Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susjednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije -  rekao je Dačić.

Komentari

NA VRH