STAVOVI

Dačić: Nisam uvrijedio Bendžamina Frenklina

Ambasada SAD osudila njegovo učestvovanje u internet-izazovu

Dačić: Na novčanici od 100 dolara ispisivao poruke o Kosovu. Instagram

Avaz.ba

7.6.2019

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od 100 dolara niti uvrijedio Bendžamina Frenklina (Benjamin Franklin), već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog velikog američkog naučnika i državnika. 

Ambasada SAD u Beogradu osudila je Dačićevo učestvovanje u internet-izazovu i  poručila da bi trebao razmisliti o svojim postupcima.

- Umjesto što uništava novčanicu s likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina , ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima" - naveli su iz Ambasade SAD.

Dačić je rekao da će se Srbija uvijek boriti protiv svake "poročne i lažne narkodržave" i uvijek će težiti miru sa svim susjedima.

Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susjednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije -  rekao je Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.