REAKCIJA Predsjednica Vlade Srbije

Brnabić: Čak i da nema proširenja EU, moja Vlada neće ništa promijeniti u svom radu

Komentirala je izjavu francuskog predsjednika Emanuela Makrona da ne bi trebalo govoriti o proširenju

Fena
03.07.2019 21:08

Ana Brnabić

Foto: Arhiv

Vlada Srbije ne bi mijenjala svoje ciljeve i ono što radi, čak i u slučaju da sve članice Evropske unije kažu da proširenja neće biti u narednih 10 ili 20 godina, što nije slučaj, izjavila je u srijedu predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Komentirajući izjavu francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) da ne bi trebalo govoriti o proširenju dok se ne provedu reforme unutar EU, Brnabić je kazala da je Makronov stav poznat i da ne utječe na ciljeve Vlade Srbije. 

Podsjetila je na tri stuba Vlade Srbije: ekonomsku stabilnost, reformu javne uprave i vladavinu prava, te je kazala kako su to oblasti u kojima se moraju nastaviti započete reforme, a u čemu Srbiji pomaže EU u procesu eurointegracija kroz otvaranje i zatvaranje poglavlja.

Čak i da nema proširenja, moja Vlada neće promijeniti ništa u svom radu. To kada ćemo postati članica EU, zavisi od sadašnjih članica - istaknula je srbijanska premijerka odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska radilišta u okviru rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, prenose agencije.

Komentari

NA VRH