O SITUACIJI U SRBIJI

Vučić objavio autorski tekst: Mi, glupi dio države, za razliku od njih elitista, ništa ne razumijemo, pi*at će nam po grobovima

Dodaje i kako je preuzeo sam na sebe teret prihvatanja dobrog dijela čoporativnih udaraca

Aleksandar Vučić. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

10.7.2019

U tekstu pod naslovom "Elita i plebs" Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, istakao je kako, prema njegovom mišljenju, posljednjih dana mnogi omalovažavaju Srbe, one koji misle drugačije i kako je navodno prijeđena granica svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti.

- Za sve vrijeme kojim se bavim politikom, a bavim se dugo, nisam vidio da neko toliko prezire svoju zemlju i ljude koji u njoj žive - konstatira Aleksandar Vučić u svom autorskom tekstu.

Dalje navodi kako se poduzimaju rušilački napori na dnevnom nivou da bi doveli do podjele naroda na superiorne i inferiorne. 

- Ti drugi će, vremenom postajati sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od njih, prepametnih, vizionara, protezama na vrijeme ispravljenih vilica i zuba i da nije naročito važno to što takvi elitisti, kako navodi, pojma nemaju ni ko je Bizmark, niti znaju razliku između Paje i Slobodana Jovanovića, ali o sebi lijepo misle. I koga, uostalom, briga za milione eura koje su pokrali pripadnici takve kvazielite, koga briga za hiljade fabrika koje su uništili, što negdje ima logike, jer u tim fabrikama ima mjesta samo za glupe, ružne i krezube, a oni su tu da marišu pare, muntaju sa sekundama, varaju neke naivne Kineze i sve u svemu, odlučuju o svemu - pita se Vučić u autorskom tekstu i konstatira kako su smislili da narod crkne dok oni lijepo žive. 

Dodaje i kako je preuzeo sam na sebe teret prihvatanja dobrog dijela čoporativnih udaraca.

- Povrh svega, pi*aće nam po grobovima, jer to je vrhunac izraza njihove intelektualne dominacije i stvaralačke nadmoći. Zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral - poručio je između ostalog u autorskom tekstu Vučić.

On poručuje kako je spreman braniti „pravo svakog čovjeka u ovoj zemlji da ne bude gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrijednog“. Vučić ističe kako je spreman braniti i pravo svakog „da sam bira“.

- Kriv je narod, ili mediji, jer mi, glupi dio Srbije, za razliku od njih elitista, ništa ne razumijemo, pa zato i ne možemo da donosimo ispravne odluke od značaja za zemlju - istakao je Vučić između ostalog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.