PANČEVO

Nakon više decenija braka, ubio ženu nasred ulice: Svađa počela u kafiću, potom je sleđa izbo više puta

Desanka svojevremeno boravila i u Sigurnoj kući

Petar Mošić, Desanka Mošić. Facebook

I.K./Avaz.ba

13.7.2019

Nakon što je 64-godišnji Petar Mošić jučer u centru Pančeva napao svoju bivšu suprugu Desanku (60), žena je podlegla povredama u pančevačkoj bolnici, a on je uhapšen. 

Oni koji su prisustvovali tom činu ističu da se sve dogodilo iznenada. 

- Prišao joj je munjevito sleđa i izbo je nekim oštrim predmetom u leđa i vrat, mislim da je u pitanju nož. Prethodno su sjedili zajedno u kafiću, vjerovatno je tu počela svađa. Pošto se sve dešavalo ispred autobuske stanice u Pančevu, čim su vidjeli šta se dešava, izletjeli su vozači i putnici koji su čekali autobus. Oni su ga savladali i držali dok nije došla policija. Nisu baš bili nježni, neki su htjeli i da ga linčuju - kaže jedan od očevidaca ubistva. 

Desanski su mnogi pokušali pomoći, ali uzalud, žena je naposljetku preminula od posljedica ubadanja nožem. 

Srbijanski mediji pišu da se ovaj par nedavno i definitivno rastao, a netom prije toga završena je i brakorazvodna parnica. On je tokom maja čak nekoliko puta policiji prijavljivao nestanak supruge u pokušaju da dođe do nje. Za to vrijeme, Desanka se od muža nasilnika sakrila u Sigurnu kuću. Nakon toga policija je Petru izrekla zabranu komuniciranja sa suprugom, koja je potvrdila da je proganja, ali ubicu ni to nije spriječilo.

Razlozi njihovog jučerašnjeg susreta nisu poznati, kao ni razlog ubistva. Znano je da su Desanka i Petar decenijama bili u braku, kao i to da ju je on nakon rastanka proganjao.

Petar je trenutno u pritvoru, a nakon toga bit će priveden u Više tužilaštvo u Pančevu. Krivično djelo iz ubistva u pokušaju prekvalificirano je u ubistvo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.