SRBIJA

Marinković: Amerikanci će čuti šta se zaista dešavalo na Kosovu

U Kongresu Sjedinjenih država bit će organiziran javni pretres

Skupština Srbije. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

7.8.2019

U Kongresu SAD trebao bi biti organiziran javni pretres, odnosno, diskusija, na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o historiji sukoba u bivšoj južnoj srpskoj pokrajini, pišu "Večernje novosti".

Također ističu i da će to biti prilika da se predstave novi dokazi protiv odlazećeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja, koji bi ga mogli ponovo dovesti do optuženičke klupe. 

LIst ističe i da će neizbježna tema biti trgovina organima otetih Srba, kao i njihova brojna ubistva za koja niko nije odgovarao. 

Među govornicima na skupu bit će i šef skupštinskog Odbora Srbije za Kosovo Milovan Drecun, koji intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja. 

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije koji radi na pripremi događaja izjavio je kako će ovo biti prilika da neki od američkih političara prvi put čuju šta se zaista dešavalo na Kosovu od 1998. do 2000. godine, ali i kasnije. 

- Vidjeće dokaze kojima raspolaže Radna grupa skupštinskog Odbora za Kosovo, kao i izvještaj o trgovini ljudskim organima Dika Martija, nekadašnjeg izvjestioca Vijeća Evrope - kaže Marinković. 

Ono što prisutni, prema svemu sudeći, neće čuti su historijske činjenice ili u krajnjem slučaju, priču obje strane. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.