BEOGRAD

Vučića dočekali članovi "Jedan od pet miliona" ispred RTS-a: Iznenadilo ih je to što sam došao pješke

Sam sam rekao da oni nemaju ni snagu ni volju da nešto tako urade

Vučić u zgradi RTS-a. Predsjedništvo Srbije

E. Ma. / Avaz.ba

5.11.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u zgradu RTS-a i poručio da je "došao pješke, uz nekoliko psovki".

- Hvala svim ljudima koji su danas brinuli, koji su se plašili kako ću da stignem. Uz nekoliko psovki uspio sam da dođem. Neki momci su dobacivali pa su skočili, ali to je njihov posao, ništa strašno. Iznenadilo ih je to što sam došao pješke - rekao je Vučić dodajući:

- Sam sam rekao da oni nemaju ni snagu ni volju da nešto tako urade (napad). Pokušat ću da na sve odgovorim večeras, pa i na njihove pamflete. Došao sam ovdje da govorim o našem programu, za njih, za mlade... Došao sam da se obratim ljudima i da odgovorim na sva pitanja. Da vi spriječavate ljude da se kreću, da blokirate sve prilaze, to je fašizam. Nije Marko Bastać, niti je Boško Obradović student, a evo ih ovdje, ispred RTS-a.

Ranije je Vučić izjavio je da će svakako doći na Javni servis i uživo gostovati u emisiji, uprkos najavljenom pozivu Saveza za Srbiju pristalicama da ga sačekaju pred zgradom Javnog servisa, jer, kako je rekao, to nije pitanje njegove sigurnosti, već sigurnosti i slobode kretanja koju moraju uživati svi građani Srbije.

Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja "Jedan od pet miliona" okupili su se ispred zgrade RTS-a, kako bi, prema najavi, sačekali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će gostovati u emisiji Upitnik na toj televiziji.

Kako su kazali, željeli su da mu postave neka pitanja, a koristili su pištaljke, zviždali i sa sobom nosili transparente na kojima je pisalo "Da li ćete smijeniti Nebojšu Stefanovića zato što je slagao da je diplomirao", "Da li ćete smijeniti Sinišu Malog jer je ukrao doktorat" i "Prevaranti, vraćajte novac penzionerima".

Ispred zgrade RTS-a pojavila se i grupa od 30-ak Vučićevih pristalica, a na kontramitingu su uzvikivali "Đilase, lopove". Izbilo je i nekoliko incidenata, ponajviše dobacivanja i naguravanja koja je zaustavila policija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.