BEOGRAD Učesnici se okupili na platou kod Filozofskog fakulteta

Održan protest "1 od 5 miliona": Berlinski zid nije srušen, već je premješten ovdje

Građani su nosili transparente "100 penzionera za jednog taksistu", "Bojkot Srbijo", "RTS ne radi dobro za dobro građana Srbije"

Piše: Avaz.ba

Beograd: Hiljade ljudi izašle ne proteste

Foto: Agencije


Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu održan je večeras 49. put.

Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Vladan Čokić, na platou ispred Filozofskog fakulteta rekao je da se "Srbija pretvara u podaničko društvo".

Čokić je rekao da se, s jedne strane, u Srbiji "urušavaju akademske vrijednosti univerziteta", a sa druge, "kada akademska zajednica pokušava da to predoči ukazivanjem da je doktorat Siniše Malog (Ministar finansija) plagijat, to nailazi na otpor vlasti koja se čudi što je Univerzitet u Beogradu pao na Šangajskoj listi, javlja Beta.

- Gospodo, doktorati se ne kupuju! Komplekse treba liječiti na nekom drugom mjestu, a ne na Beogradskom univerzitetu. Gospodo poglavari Srpske pravoslavne crkve, vi ste saučesnici u ovoj pošasti koja davi Srbiju jer Srpska pravoslavna crkva daje ordenje jednoj sekti - rekao je Čokić. 

Jedan od organizatora protesta Miodrag Simović pozvao je građane da ostave potpis podrške za oslobađanje uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića. 

Obradović je uhapšen 18. septembra na svom radnom mjestu u toj fabrici namjenske industrije u Valjevu pod optužbom da je odavao službene tajne.

Organizator protesta Simović učesnike protesta podsjetio je da se danas navršilo 30 godina od rušenja Berlinskog zida koji je bio simbol podjele i izolovanosti ljudi, ali, kako je rekao, "taj zid nije srušen, već je premješten ovdje".

Govoreći o lažnim diplomama kazao je da "na mjestu ministara imamo plagijatore Sinišu Malog i Nebojšu Stefanovića" i dodao da i predsjednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović "takođe ima lažnu fakultetsku diplomu". 

S protesta je upućena podrška glumcu i producentu Draganu Bjelogrliću povodom nedavnih napada tabloida na njega i njegovu porodicu.

Građani su nosili transparente "100 penzionera za jednog taksistu", "Bojkot Srbijo", "RTS ne radi dobro za dobro građana Srbije", a na kamionu sa ozvučenjem je bio transparent "Sloboda za Aleksandra Obradovića". 

NA VRH

Komentari