KAO U FILMOVIMA

Ko je fatalna Ana zbog koje su se mafijaši međusobno poubijali

Ana Simić. Agencije

Avaz.ba / Espreso.rs

6.12.2019

Ana Simić, žena koja je bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem u vrijeme kada je bio najtraženiji bjegunac ''zemunskog klana'' i koja je svog ljubavnika optužila za ubistvo supruga Cvetka Simića, nije prijavila policiji da joj, kako je tvrdila u sudu, prijeti njegov otac.

Taj zločin je bio prekretnica u skrivanju odbjeglih ''zemunaca''. U cijeloj priči, koju su u naredna četiri mjeseca pratile i mafija i policija, izdvajala se Ana Simić, fatalna zavodnica koja je posvađala članove klana, prenosi Espreso.rs.

U februaru 2010. u Zagrebu je nađen zapaljen Mercedes Cvetka Simića, Aninog supruga poznatog u podzemlju regiona, kuma Luke Bojovića.

U policiji se u to vrijeme znalo da Simić, po nalogu Bojovića, pomaže odbjeglim ''zemuncima''.

Dvadeset dana kasnije u zagrebačkom jezeru Jarun nađen je raskomadani leš, a DNK analiza otkrila je da je riječ o Cvetku Simiću. Mediji su već brujali o njegovim kriminalnim aktivnostima, a tada se prvi put i čulo za Anu.


Sretko Kalinić. Screenshot

Odlučna da dokaže da njen muž nije imao veze s kriminalom, prijetila je medijima tužbama, pokušavajući da sakrije mnogo veću tajnu - ljubavnu vezu s najvećim krvolokom ''zemunskog klana'' Sretkom Kalinićem.

Veza Ane Simić i Kalinića raskinuta je poslije ubistva. Međutim, sukob zbog likvidacije Simića između dvojice visokorangiranih članova zemunske bande Miloša Simovića i Sretka Kalinića, koji su se u Zagrebu krili još četiri mjeseca poslije zločina, kulminirao je 9. juna, kada je Simović u Kalinića ispalio dva hica.

Kalinić je preživio, a onda su jedan za drugim uhapšeni. Kalinić je propjevao u Zagrebu, Simović u Beogradu pošto je volšebno prešao hrvatsko-srpsku granicu.

Kalinić je optužio Bojovića za ubistvo Milana Jurišića u Španiji, a kada je taj iskaz objavljen u medijima, Bojović je pobjegao iz Srbije.

I uloga Ane Simić izašla je na vidjelo. O njoj je progovorio Simović. Tvrdio je da je Kalinić ubio Cvetka jer je bio bolesno zaljubljen u Anu, kao i da je Kalinić lažno optužio Bojovića jer je imao fiksaciju da se “mota oko Simićeve žene”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.