SRBIJA Blokada će trajati u narednih osam sati

Opozicija blokirala ulaz u RTS

E. Ma. / Avaz.ba

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza

Foto: RTS


Dio opozicije u Srbiji, predvođene stranačkim liderima, blokirao je ulaze u RTS, u Takovskoj ulici.

Kako su rekli, blokada će trajati u narednih osam sati. 

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza u RTS, iz Takovske, Abedareve i ulaz PEC.

Među okupljenima su lideri SzS-a Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Nikola Jovanović...

Vuk Jeremić je rekao da su se na ovaj potez odlučili jer, kako je naveo, RTS u posljednjih osam godina ne radi svoj posao i da su došli kako bi skrenuli pažnju javnosti da Javni servis treba bitno drugačije da se odnosi prema profesiji.

- Ne možete mi reći da građane ne zanima šta se dešava - rekao je Jeremić i pozvao radnike RTS-a da profesionalno obavljaju svoj posao.

Upitan da li i SZS današnjom akcijom vrši pritisak na RTS, Jeremić je rekao da su "svjesni da ovo neće donijeti rezultat kakav ima jedan telefonski poziv predsjednikove medijske savjetnice ili predsjednika lično".

- Mi nemamo tu moć koju je nagomilao predsjednik Republike. Ako ovo hoćete da okarakterizirate kao pritisak, uredu. Ali ovo je pritisak koji želimo da pružimo da bi se RTS oslobodio - kazao je Jeremić.

Na podsjećanje da je aktuelno rukovodstvo RTS-a postavljeno prije dolaska SNS-a na vlast, Jeremić je odgovorio i da je Hitler naslijedio veliki broj generala u njemačkoj vojsci koji su kasnije provodili njegove zločine.

- Svi znamo da ova kuća ne radi svoj posao kako treba, jer, da radi, već bi (uzbunjivač iz ''Krušika'') Aleksandar Obradović bio intervjuiran. Da vam dam jedan primjer, a ima ih sto - rekao je predsjednik Narodne stranke.

Istakao je da lideri SZS ne traže ništa za sebe niti zahtijevaju da gostuju na javnom servisu, ali da žele da RTS otvori svoja vrata za ljude poput Aleksandra Obradovića, Marije Lukić, koju je seksualno uznemiravao predsjednik općine Brus, ili novinara Milana Jovanovića, kojem je spaljena kuća, za šta se trenutno sudi bivšem predsjedniku općine Grocka.

NA VRH

Podijeli članak na